NOVETATS ABRIL 2023


Alka Joshi. La artista de henna. Ed. Maeva, 2021 

Jaipur, l'Índia, 1955. Amb tan sols dèsset anys, Lakshmi escapa d'un marit abusiu i es dirigeix a la vibrant ciutat de Jaipur, on es converteix en l'artista d'henna més sol·licitada i en la confident de les dones de les castes superiors. 


Jorge Molist. El latido del mar. Ed. Planeta, 2023

Novel·la basada en fets reals, recrea una de les aventures més sorprenents de la història i ens trasllada als últims anys de les croades en Terra Santa i a la guerra pel domini del Mediterrani entre França i la Corona d'Aragó.


Luis Zueco. El tablero de la reina. Ed. B, 2023

Any 1468, Castella. Mentre els assumptes de la Cort mantenen al regne en suspens, el misteriós assassinat d'un noble uneix fortuïtament a Gadea, una jove apassionada dels escacs que amaga un fosc passat, i a Ruy, un cronista amant de la Història i els llibres.


Pierre Lemaitre. El ancho mundo. Ed. Salamandra, 2023

Història familiar dels Pelletiers, una família propietària d'una fàbrica de sabons a la ciutat de Beirut baix domini francés. 


Andreu Sevilla. Els inútils. Ed. Llibres de la Drassana, 2022  

Un pare i un fill accepten traslladar al seu camió el cos d'un home que la seua vídua vol soterrar al Valle de los Caídos. Els acompanyarem al seu viatge i coneixerem diferents personatges que poblen el país durant l'època de postguerra fent un retrat de l'època. 



Silvestre Vilaplana. Els ossos soterrats. Ed. Alrevés, 2016
    
Una investigació traurà a la llum els ossos de cinc represaliats executats a un poble del País Valencià, després de la Guerra Civil. L'arqueòloga al capdavant de l'excavació, implicada personalment amb els fets, trobarà entrebancs mentre intenta reconstruir uns fets que alguns no volen recordar. Una troballa dins de la fosa capgirarà la història.

Núria Perpinyà Filella. I, de sobte, el paradís. Ed. Comanegra, 2018   

L'Elexa és una jove addicta a internet que ingressarà en una clínica per a desintoxicar-se. Allí compartirà estada i tractament amb altres pacients, dels quals anirem coneixent les seues circumstàncies que els ha dut a aquest lloc. Una reflexió sobre el món digita i virtual que ens envolta.


Xavier Aliaga. Ja estem morts, amor. Ed. Angle, 2021  

A través de la veu de la seua filla morta als disset anys, coneixerem la història personal dels seus pares, un matrimoni que haurà d'enfrontar una difícil situació que posarà en perill la seua relació. Una lecturacolpidora,  intimista i de superació. 

Albert Pijuan. Tsunami. Angle Editorial, 2020

Tres joves i cosins gaudeixen del luxe i el paradís del resort turístic a Sri Lanka del que la seua família es propietària. L'avís de tsunami a tota la costa camviarà dràsticament les seues vides quan tinguen que enfrontar les situacions a que es veuran abocats.

Josep Bernabeu Mestre. Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur. Ed. del Bullent, 2023

L'autor, doctor en Medicina i Catedràtic d'Història de la Ciència en la Universitat d'Alacant, ens dona les claus per entendre com un virus ha pogut causar una pandèmia i alterar la vida de les persones. Farà un relat al llarg de la història de les malalties que han acompanyat l'espècie humana. 


Alice Oseman. Radio Silencio. Ed. Fandom Books, 2022

Frances, la jove protagonista de quinze anys d'aquesta lectura juvenil, té com a objectiu entrar a la Universitat de Cambridge i per això treballa de valent per aconseguir la seua meta. Però Frances amaga el seu jo vertadet a dins i quan coneix a Aled comença a obrir-se i plantejar-se la seua vida i el que vol. 
Alice Oseman és una jove nord-americana que amb només vint-i-un anys ja està entre les autores més llegides arreu del món entre el públic juvenil, i no tan juvenil. Els seus llibres es caracteritzen per la diversitat dels personatges de tot tipus de gènere i per apropar problemes del joves d'avui dia. És l'autora de la coneguda sèrie Heartstopper.


Raina Talgemeier. ¡Sonríe! Ed. Maeva, 2016 

Novel·la gràfica adreçada a preadolescents que es veuran reflectits en el personatge principal de Raina, una xiqueta de onze anys que, degut a un accident, es trenca els dos incisius i ha de portar un aparell. Aquest desgraciat fet per a ella es sumarà a altres d'importants en aquesta etapa com és la descoberta dels sentiments, l'amor, els amics i la forma en que l'adolescència capgira el seu món.
Una lectura divertida i que estem segures agradarà als nostres joves lectors. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL