NOVETATS MAIG 2023

Juliane Stadler. La Corona de los Cielos. Ed. Suma

Ens situem a l'Edat Mitjana, l'any 1187, temps de la Tercera Creuada. Diversos personatges de diferents indrets de França inicien una peregrinació cap a Jerusalem i compartirem amb ells la seua experiència. Jerusalem es troba en mans dels musulmans i les tropes cristianes es preparen per a recuperar-la. Novel·la històrica amb aventura, intrigues, lluites, amor i, en conjunt, una lectura molt entretinguda i interessant.



Heather Fawlett. La enciclopedia de hadas de Emily Wilde. Ed. Umbriel

Emily és una estudiosa de les fades, diferents espècies de les quals habiten mons paral·lels al nostre. Acompanyada de Wendell, altre acadèmic de les fades i col·lega de Cambridge, viatjaran al nord del continent, a un xicotet poble on aconseguiran tindre un estret contacte amb elles i viuran més d'una aventura. Aquest llibre ens proposa una original lectura si us agrada el gènere de la fantasia.


John Hardin, La joven que no podía leer. Ed. Siruela

Finals del segle XIX a una illa de Nova Anglaterra. El doctor John Sepherd s'incorpora a un sanatori per a malalts mentals, sols per a dones. Disconforme amb el tractatament que dispensen a les malaltes, decideix posar en marxa una teràpia alternativa amb una jove que no pot llegir, Jane Dove. Així anirem coneixem a aquests dos personatges i l'ambient obscur i opressiu de la institució, i sabrem que el doctor John Sepherd no és qui diu ser... 

Johann W. Von Goethe. Les afinitats electives. Ed. La Casa dels Clàssics, 2023

Última novel·la de l'escriptor alemany Goethe, la qual tracta les passions i les afinituts amoroses, a través dels diversos personatges que poblen aquesta història situada a començament del segle XIX. Un clàssic amb una nova traducció i edició.


Samuel Shem. Monte Miseria. Ed. Anagrama, 2000

Roy Basch s'acaba de graduar com a psicòleg i comença la seua especialització en un psiquiàtric anomenat Monte Miseria. Alli es trobarà amb una sèrie de col·legues de professió que aniran compartint els seus tractaments amb ell, així com malalts que també el guiaran per a intentar fer les coses bé en aquest camp tan divers de la salut mental.

Segona part de la novel·la La casa de Dios, l'autor aprofundeix en la seua crítica al sistema sanitari nord-americà amb aquesta lectura on no falta l'humor.


Paul Auster. Diari d'hivern. Ed. 62

Paul Auster, novel·lista, poeta, guionista i director de cinema, ens comparteix en aquest llibre part de la seua vida i vivències que han conformat la persona que és fins a eixe hivern del 2010, època en que comença a escriure aquest diari. 


Llibertat! 50 poemes de revolta. Ed. Ara Llibres, 2015
 
L'escriptor Jaume Subirana ha fet una tria personal de poemes dedicats a la llibertat en tots els seus vessants, autors d'arreu que posen veu a la crida poètica i reivindicativa.


Helen Fisher. Por qué amamos. Ed. Taurus, 2004

¿Per què s'enamoren? ¿Què significa estimar? ¿Com podem aconseguir relacions duradores? L'antropòloga Helen Fisher i autora d'aquest llibre ens proposa una forma d'entendre l'amor des de la perspectiva científica. 


Vindicatoria de Albors i rèpliques anarquistes. Ed. Associació Cultural Institut Obrer, 2023

Aquest llibre arreplega l'edició facsímil de la Vindicatoria d'Albors, un llibre publicat a començament del segle XX per Juan Botella Asensi sobre la figura d'Agustín Albors Blanes, alcalde d'Alcoi durant el conflicte del conegut com del Petroli (1873). Un testimoni de l'alçament dels treballadors contra les condicions laborals i que va començar en Cocentaina. També s'inclou una reproducció d'un article de premsa dels anarquistes defensant la seua postura durant l'incident. Un interessant testimoni per conéixer de prop la nostra història.

Toni García Ramón. Mata a tus ídolos. Ed. Catedral Books, 2020

L'autor d'aquest llibre, professional del sector del cinema, ha entrevistat a una sèrie d'actrius i actors coneguts de Hollywood, donant la seua perspectiva i experiència del seu encontre amb ells. Una lectura per a aficionats al cinema o simplement curiosos del que pot contar-nos d'ells.


Emily Thiede. Una virtud perversa. Ed. Hidra, 2022

Novel·la juvenil de fantasia i magia. Alessa, la protagonista, és una jove finestra elegida pels deus com a salvadora contra una plaga que assola el territori on viu. Per això haurà d'ajudar-se d'altres joves, los fontes, dels que traurà el seu poder per a poder lluitar.



Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL