NOVETATS JUNY 2023 (II)

 

Nuccio Ordine. La utilidad de lo inútil. Ed. Acantilado, 2023

Reeditada en nombroses ocasions, aquesta obra reivindica la importància de la cultura, les arts, la filosofia i la literatura, necessaries a les vides de les persones així com per a donar solucions als problemes de la societat, la qual pareix que només valora allò que té un guany econòmic o és útil per a alguna cosa.


Marie Benedict. La coleccionista. Ed. Planeta, 2023

Basada en fets reals, ens conta la història de la bibliotecaria i bibliòfila Bella da Costa Green, qui es convertirà en una de les figures més importants a la Nova York del segle XX, malgrat que amaga un secret...

Irene Solà. Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres. Ed. Anagrama, 2023

L'autora de "Canto jo i la muntanya balla", també a la biblioteca, reconstrueix una història familiar a través dels records de cinc dones de camp pertanyents a ella i de generacions diferents. 

Andreu Martin. La quarta noia per l'esquerra. Clandestina Editorial, 2023

En temps de la Primera Guerra Mundial ens traslladem a Barcelona, una ciutat plena de peculiars personatges i on arriba el protagonista, Amadeu, buscant pistes sobre el temps que va viure allí el seu pare. Una lectura d'intriga que, a més, ens permet conéixer l'ambient d'aquella època.

Regina Rodríguez Sirvent. Les calces al sol. Ed. La Campana, 2022

En clau autobiogràfica, l'autora comparteix en forma literària, i on no falta l'humor, la seua experiència com au-pair als Estats Units. 

Isabel Allende. El viento conoce mi nombre. Ed. Plaza y Janés, 2023

La nova novel·la d'Isabel Allende entrellaça dues històries de xiquets desplaçats per la guerra al passat i per la violència en el temps actual, en una emotiva lectura sobre la immigració. 

Colson Whitehead. Los chicos de la Nickel. Ed. Random House, 2022

Una lectura aclaparadora sobre el destí dels xiquets de color a un reformatori, l'escola Nickel als Estats Units, la qual es va fer famosa temps després de tancar-se, quan van aparèixer restes humans de xiquets. Aquesta és la seua història. 

Jane Smiley. Heredarás la tierra. Ed. Sexto Piso, 2023

Reedició d'aquest clàssic, que narra la relació de tres germanes amb el pare i patriarca de la família quan aquest els deixa una profitosa granja en herència. Guanyadora del Premi Pulitzer, ens retrata la vida rural d'aquell temps als Estats Units.

Purificació Mascarell. Mireia. Ed. Drassana, 2022

Premi Lletraferit 2022. Una lectura sobre dones, al passat quan la bogeria i l'histerisme s'utilitzava contra elles, i al temps actual la relació  que unirà a la protagonista, Mireia, amb una jove artista i un curiós personatge. 

Nita Prose. La camarera. Ed. Duomo, 2023

Molly és cambrera a un hotel i té dificultats per relacionar-se amb la gent. La seua ordenada vida es capgira quan apareix un client mort a la seua habitació i Molly es veurà involucrada sense voler. Una lectura d'intriga amb una peculiar protagonista.

Camilla Lackberg. El nido del cuco. Ed. Maeva, 2023

Nova entrega de la sèrie de llibres que va començar amb La princesa de gel, i amb ella la parella protagonista, el policia Patrick Hedtröm i la seua dona i escriptora Erika. Tot comença amb dos assassinats a la població sueca de Fjällbacka, lloc on es desenvolupa la sèrie.

Maggie O'Farrell. El retrato de casada. Ed. Libros del Asteroide, 2023

Florència, segle XVI. Lucrezia de Medici tenia quinze anys quan la van comprometre al primogènit del duc de Ferrara, dotze anys major que ella. L'autora, amb una magnífica ambientació, recrea aquest fet i posa veu a la jove per narrar els esdeveniments que la durien al final que ja coneixem per  la història. 

Alaitz Leceaga. Las dos vida de Mina Índigo. Ed. Planeta, 2023

Guillermina Índigo és coneguda en la Barcelona de principis de segle per ser medium i estar casada amb el fill, metge de professió, d'una distingida família. Després d'un viatge a Cuba accidentat, Mina es reinventa i construeix una nova vida, alterada per una sèrie d'assassinats a la ciutat als quals es veurà implicada. Misteri i intriga en aquesta nova novel·la de l'autora.

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus. La secta. Ed. Planeta, 2023

Segona entrega després del títol El Mentalista. La detectiu Mina Dabiri, juntament amb el seu equip a la policia de la ciutat d'Estocolm, hauran d'enfrontar successives desaparicions vinculades a una secta. Per això comptarà de nou amb el mentalista Vincent Walder.

Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JULIOL