NOVETATS JUNY 2023 (I)

 

Martí Domínguez. Mater. Ed. Proa, 2022

Premi Proa de Novel·la 2022. En un futur pròxim les criatures naixen en úters artificials creats per una societat perfecta, lliure de malalties, on només sobreviuen algunes colònies d'humans imperfectes. Alli fugirà la protagonista, Zoe Hamer, quan quede embarassada i no es sotmeta a les imposicions del governants. Una lectura al voltant de l'ésser humà com espècie, les manipulacions genètiques i la maternitat. 


Lucinda Riley / Harry Whittaker. Atlas. La historia de Pa Salt. Ed. Plaza y Janés, 2023

Novel·la pòstuma de l'autora Lucinda Riley que tanca la famosa sèrie "Las siete hermanas" i que va escriure juntament amb el seu fill. Aquest volum està dedicat al pare de les germanes, del qual coneixerem la seua història, i la raó de l'adopció de les germanes. Imprescindible per als que heu llegit la sèrie.

Chufo Lloréns. La vida que nos separa. Ed. Grijalbo, 2023

En aquest novel·la viatjarem en el temps, a l'Espanya de la transició, des dels anys seixanta als vuitanta, seguint els passos de la seua protagonista, una dona que haurà d'enfrontar problemes personals al mateix temps que es succeeixen els canvis socials. 

Eva Gª Sáenz de Urturi. El ángel de la ciudad. Ed. Planeta, 2023

Nova entrega de la sèrie de llibres protagonitzats per Unai Ayala, o "Kraken" com es conegut, l'inspector de la policia de Vitòria. L'acompanyarem a la ciutat de Venècia seguint les pistes per aclarir el que hi ha darrere de la mort dels seus pares. 

Bonnie Garmus. Lecciones de química. Ed. Salamandra, 2023

Elizabeth Zott ha estudiat química a la universitat i és una exitosa cuinera en un programa de la televisió als Estats Units dels seixanta. Ella sap que, malgrat el que marca la societat per a la dona, ha nascut per ser més que una mestressa de casa. Aleshores coneix al químic i Premi Nobel de Química Calvin Evans, un fet que ajudarà a Elizabeth a conseguir els seus propòsits encara que siga dona. Una lectura narrada en to d'humor i reinvindicativa.

Fernando J. Múñez. Antes se secará la tierra. Ed. Planeta, 2023

Aquesta és la història de la familia burguesa Castranovea en la Galícia del segle XIX. La relació prohibida entre el jove André Castranovea i Iria, germanastra xicoteta del pare d'Andre, se sumarà a l'enfrontament entre els Castranovea i  altra familia per les terres. 


Aquest llibre recupera alguns dels personatges de la trilogia Reina Roja, i comença nova sèrie. Todo arde està ambientat a Madrid on tres dones planifiquen una venjança. Molta acció, ritme àgil i una lectura que promet ser molt entretinguda.


José Zoilo. La frontera de piedra. Ed. Edhasa, 2023

Premi Edhasa Narrativa Històrica 2023. Ambientat durant la caiguda de l'Imperi Romà, narra la història de la tribu dels alanos i, entre ells, de dos joves cosins i el seu destí. Una magnífica documentació i ambientació ens permetrà ser espectadors de les lluites i enfrontaments entre Roma i els pobles bàrbars, mentre coneixem més d'uns i altres. 

Dolores Redondo. Esperando al diluvio. Ed. Destino, 2023

Després de la trilogia del Baztan, l'autora Dolores Redondo torna amb aquesta nova novel·la basada en fets reals. Seguirem a l'investigador Noah Scott Sherrington darrere de la pista d'un antic assassí en sèrie, John Biblia, en la ciutat de Bilbao dels anys vuitanta. 

Petros Markaris. La conjura de los suicidas. Ed. Tusquets, 2023

Nova entrega de la sèrie de l'inspector grec Kostas Jaritos. Investigarà el suïcidi d'un home de noranta anys que ha deixat una carta d'acomiadament fent referència a la conjura dels suïcides. Aquesta mort amaga alguna cosa més? 

Ivan Carbonell Iglesias. Si un dia oblide recordar. Ed. Bromera, 2023

Premi Blai Bellver de Narrativa, 2023. Evian Cardona, el protagonista d'aquesta novel·la, torna a Irlanda darrere de l'empremta que li va deixar un viatge adolescent a aquest país. L'acompanyarem pel país mentre coneixem la seua experiència passada, així com la recerca d'una antiga núvia i l'estada en Oxford seguint el rastre d'un curiós home d'Agres.

Marina Garcés. Malas compañías. Ed. Galaxia Gutemberg, 2023

La filósofa Marian Garcés ens invita a reflexionar a través de la lectura de trenta textos que va escriure entre 1992 i 2002, als quals mostra la seua mirada personal de la realitat que l'envolta, així como la  seua percepció de diferents personatges amb els que ha coincidit. Una oportunitat per a conéixer  a una de les veus més originals del panorama filosòfic i del pensament actual.


Jesús Nicolás Torres Camacho. La turistización patrimonial del franquismo. Ed. Universidad, 2022 

Amb origen en l'etapa franquista, l'autor aprofundeix en la gestió del patrimoni cultural com a recurs turístic, moltes voltes manipulat i acomodat per a donar una visió del país adient al pensament franquista. Una gestió que ha donat com a resultat el model turístic actual.


Javier Padilla. Marta Carmona. Malestamos. Ed. Capitán Swing, 2023

La salut mental és un tema destacat a la societat avui dia. Els autors d'aquest llibre, professionals vinculats al món sanitari, fan un anàlisis de la situació i les posibles causes d'una plaga que assol·la a tot tipus de gent i a qualsevol edat.  A més propossen sol·lucions i camvis que han de implicar a tots els àmbits i no sols el sanitari.





Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL