NOVETATS JULIOL

 

May R. Ayamonte. Las niñas salvajes. Ed. Contraluz, 2022

En la ciutat de Granada ha aparegut assassinada una monja, mestra d'un col·legi, i la seua neboda adoptiva, una periodista, decideix esbrinar el motiu de la mort, encara que algú no vol que es sapia la veritat...

Andreu Escrivà Garcia. Contra la sostenibilitat. Ed. Sembra Llibres, 2023

Pareix que hui en dia tot cap sota el paraigua de la sostenibilitat. L'autor, llicenciat en ciències ambientals, desmunta les fal·làcies al voltant d'un concepte que hauríem d'entendre al contrari, com la insostenibilitat de la vida tal com l'entenem, ja que els recursos són limitats. 

Vicent Baydal. Matèria de València. Ed. Drassana, 2022


Aquest llibre ens proposa un curiós viatge per la nostra història a través d'esdeveniments històrics i costums que ténen alguna particularitat o destaquen per alguna cosa interessant. 

Marta Rajols. No ens calia estudiar tant. Ed. Sembra, 2015

Aquest llibre recull el articles publicats per l'autora al diari digital Vilaweb. En ells reflexiona sobre tot tipus de fets quotidians, polítics o socials amb el punt en comú del desencant amb la vida de la generació bambolla dels huitanta. Encara que el llibre ja té un temps, la situació no ha camviat tant en aquests anys.  Una lectura que fa pensar.

Charlie Jonas. La librería café de los gatos. Ed. Maeva, 2022

Susann sent que no li queda massa temps i decideix viatjar a la costa d'Itàlia rememorant el temps passat amb el seu home. Com que no pot endur-se a la seua gata Mimi, aquesta acabarà en una  cafeteria llibreria, on coneixerem la vida d'alguns dels seus clients. Dues línies argumentals i una lectura que ens deixarà un somriure en acabar.

Josep Enric Rubio Albarricin. Les cendres del fènix. Ed. Afers, 2023

L'autor, mestre de literatura medieval a la Universitat de València, ens proposa un viatge a través de la literatura, el qual permetrà al protagonista buscar-se a si mateix en els llibres i autors que va comentant.

Ferran Garcia-Oliver. La melodia del desig. Ed. Bromera, 2014

Ambientada a la València del segle XV, en aquesta novel·la coneixem la història d'amor prohibit entre un jueu convers, constructor d'orgues, i una monja del convent de Saïdia, on es fan les obres. És al mateix temps un passeig per la València medieval.

Mª Pilar Jiménez Aleixandre. Les males dones. Ed. Bromera, 2023

Anem a conéixer la Galera, una pressó per a dones en A Corunya a finals del segle XIX, on acaben, maltractades i vexades per eixir del paper marcat per a elles. Les escriptores Concepción Arenal i Juana de la Vega, que intentaven millorar les seues condicions de vida, serveixen de fil per a contar la història d'algunes d'aquestes dones.

Joan Benesiu. Seremos Atlántida. Ed. Acantilado, 2023

Traducció al castellà de l'èxit editorial "Serem Atlàntida". Mirko Bevilacqua i Clara, la parella protagonista, aniran creuant els seus camins en un viatge per Europa amb altres personatges, amb els que compartirem la idea d'una Europa que es desfà, així com reflexions al voltant de la seua història i l'evolució marcada pels conflictes i els drames humans per als quaul no hi ha resposta.

Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)