NOVETATS GENER 2024 (IV)

 

Jesús Cintora. No quieren que lo sepas. Ed. Espasa, 2022

El periodista Jesús Cintora, qui ha treballat per als principals mitjans de comunicació d'Espanya, desentranya allò fosc del món polític, econòmic i de l'Administració, així com les manipulacions a tots els nivells que s'han fet i continuen fent-se al nostre país. Uns fets que posen de manifest la corrupció, el nepotisme i la manipulació a les quals estem sotmesos els ciutatadans. 

Khalil Gibran. El profeta. Ed. Libros del Zorro Rojo, 2022

El profeta és una obra escrita pel poeta Khalil Gibran d'origen libanés, publicada el 1923 i traduida a més de cinquanta idiomes. Sempre en la llista dels més venuts, ara es suma aquesta versió il·lustrada. 

Jaume I. La conquesta de València. Llibres dels fets. Ed. Andana, 2020

El llibre dels fets és l'autobiografia que el mateix Jaume I va escriure sobre la seua vida i conquestes. Aquesta nova edició, a cura de l'escriptor Víctor Labrado, arreplega l'episodi de la conquesta de València. A través de capítols curs i to divulgatiu, apropa una part de la història valenciana a qualsevol lector interessat.

Juan Bordera y Antonio Turiel. El otoño de la civilización. Textos para una revolución inevitable. Ed. Revista Contexto, 2022

El periodista Juan Bordera i l'investigador del CSIC Antonio Turiel expliquen detalladament el col·lapse climàtic cap al que va el nostre planeta i que ja fa temps s'estava avisant per la comunitat científica. El capitalisme i l'actitud pasiva dels que governen o els negacionistes, ens aboquen a un futur incert on tot indica que no hi haurà recursos suficients per a mantindre tota la població del planeta. 

Javier Santamarta del Pozo. Siempre estuvieron ellas. Galería histórica de hispanas memorables. Ed. Edaf, 2018

Malgrat les dificultats que van trobar, la història d'Espanya està plena de figures femenines que han destacat en diferents camps. Aquesta obra fa una selecció d'algunes d'aquelles dones no tan conegudes, les quals van despuntar en una societat patriarcal i masclista. 

César Sebastián. Ronson. Ed. Autsaider Cómics, 2023

Basat en fets reals, l'autor retrata la vida als pobles fa seixanta anys a través dels records del narrador durant la seua infantesa. Un còmic per a adults que parla d'un temps on les coses es feien d'altra manera. L'autor va guanyar amb aquesta obra el Premi Ojo Crítico de Cómic 2023 de Radio Nacional d'Espanya  i Premi al Millor Àlbum en el Saló de Còmic de Tenerife. 

Max. Què. Ed. Finestres, 2023

Max, pseudònim de l'autor Francesc Capdevila, ens narra a través d'aquesta novel·la gràfica el viatge iniciàtic d'un home de mitjana edat que pateix una crisi existencial. Amb una posada en escena prou peculiar i marca de l'autor, durant el seu camí es trabarà amb diferents personatges, vivint situacions de la vida actual. Guanyador del I Premi Finestres de Còmic en Català el 2023. 

Yuki Fumino. Puedo oír el sol. Milky Way Ediciones, 2016

Primer volum del manga japonés del mateix nom, el qual conta la història de Taichii, un jove universitari, i Kohei, els quals coincideixen per casualitat un dia. Un d'ell pateix una discapacitat auditiva, però això no és obstacle perquè es desenvolupe una relació prou especial entre ells. 

Ana Oncina. Just friends. Ed. Planeta Cómic, 2021

En format de manga japonés, l'autora nascuda a Elda i coneguda per la sèrie de còmic Croqueta i Empanadilla, relata l'estiu on dues joves, Erika i Emi, compartiran moments íntims i experiències durant un campament. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL