NOVETATS GENER 2024 (I)

 

Andrea D. Morales. La dama de la judería. Ed. B, 2023

Ambientada en la Sevilla del segle XV, coneixerem la història impossible d'amor entre un noble cristià i una jueva conversa en un temps convuls. Una novel·la històrica basada en fets reals.

Arto Paasalinna. Adán y Eva. Ed. Nórdica Libros, 2023

La nova novel·la de l'autor finlandés Arto Paasalinna ens trasllada la preocupació pel futur energètic, però sempre amb to d'humor i esperança. El protagonista és un empresari arruïnat que inventarà un aparell que proporciona energia elèctrica i el farà ric. ¿Serà tot tan beneficiós com pareix? 

Alexis Ravelo. Los nombres prestados. Ed. Siruela, 2023

Marta Ferrer, fotógrafa i amb un fill adolescent, i Tomás Laguna, un jubilat, viuen vides normals a un poble apartat anomenat Nidocuervo. Però ambos protagonistes amaguen un passat, el qual eixirà a la llum, creuant els seus camins degut a una sèrie d'esdeveniments que implicaran als dos. Una novel·la negra i de suspens, guanyadora del Premi de Novel·la Negra Café Gijón 2021. 

Iris Murdoch. Una cabeza cercenada. Ed. Impedimenta, 2023

Als anys seixanta, a Londres, s'intueix ja la revolució sexual que està per vindre. Exemple d'això és la vida del protagonista d'aquesta novel·la, Martin Lynn-Gibbon, casat i amb una amant. Però tot es complica per a ell quan la dona li demana el divorç per anar-se'n amb el seu amant i se li creuen diferents tipus de dones al seu camí. Una lectura sobre el concepte de l'amor en to d'humor. 

Emili Gómez Nadal. El País Valencià i els altres. Peripècies i avatas d'una ètnia. Ed. Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institució Alfons el Magnànim, 2023

Nova reedició de l'obra de l'historiador, escriptor i polític valencià, Emili Gómez Nadal (1851-1922), un assaig on fa una aproximació històrica i política de la qüestió valenciana. 


Martí Domínguez. Del natural. Una història de la natura en la pintura. Ed. 62, 2023

III Premi Bones Lletres d'assaig humanístic 2023, l'escriptor i biòleg valencià Martí Domínguez fa un recorregut per la història de la pintura amb el fil conductor de la natura present en les obres, de forma divulgativa i amena. 

Saúl Alvídrez. Chomsky y Mújica. Sobreviviendo al siglo XXI. Ed. Debate, 2023

Dos figures destacades com són el lingüista Noam Chomsky i el polític José Mújica, debaten sobre temes d'actualitat i proposen les seus alternatives als problemes del món actual. Una mirada des de l'experiència dels dos homes en forma d'entrevista que guia l'autor, el documentalista i activista mexicà Saúl Alvídrez. 

Jurga Vilé, Lina Itagaki. Haiku siberiano. Ed. Impedimenta, 2023

El 1941 milers de lituans van ser deportats a Sibèria, on molts van morir de fam i fred. Un d'aquests li deien Algis i la seua neta i autora d'aquest còmic, Jurga Vilé, ha arreplegat el seu testimoni per contar aquest episodi de la història recent, en forma de còmic per a adults. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL