NOVETATS FEBRER (I)

 

José Luis Corral. Matar al rey. Ed. B, 2022

1312, Fernando IV, rei d'Espanya ha mort i a la Cort esclaten les lluites per apoderar-se del tron. Mentre Maria de Molina i Constanza de Portugal, àvia i mare de l'hereu i xiquet Alfons XI, defensaran els seus interessos. Un retrat realista de la Cort d'aquell temps on no faltaran amors, venjança i molta intriga. 

Abraham Verghese. El pacto del agua. Ed. Salamandra, 2023


Una maledicció familiar marcarà la vida de Gran Ammachi, la dona índia protagonista d'aquesta novel·la. Casada als dotze anys, s'assabenta que al llinatge del seu home un dels seus descendents sempre mor ofegat.  Un viatge fascinant a les tradicions i la cultura de l'Índia.

Ayesha Harruna Attah. El blau entre nosaltres. Ed. Sembra, 2022

Dues germanes bessones i africanes són venudes com esclaves. Una pararà a la Costa d'Or africana mentre l'altra acaba al Brasil. Les dues viuran les seues vides i se sentiran connectades pels somnis d'aigua que comparteixen.  Una lectura sobre el comerç d'esclaus a través de la mirada de les dues joves.

Anna Moner. La por de la bèstia. Ed. Amsterdam Llibres, 202

Un assassí en sèrie es passeja pels carrers d'una ciutat a començaments del segle XX. Allí hi viu Emily, una jove orfena, amb un comportament peculiar, que es veurà rel·lacionada amb aquest assassi. Un thriller psicològic que ens durà per la ment d'un psicòpata.   

Santi Tena. Viure és antihigiènic. Aforismes il·lustrats de Joan Fuster. Ed. 96, 2023

L'il·lustrador i autor de còmic i novel·la gràfica Santi Tena interpreta a través de la il·lustració més de setanta aforismes de l'escriptor valencià Joan Fuster, en una mescla de novel·la gràfica i poesia. Recull frases i idees encara hui en dia molt actuals, per a reflexionar.




Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL