NOVETATS FEBRER (II)

 

Elvira Roca Barea. Las brujas y el inquisidor. Ed. Espasa, 2023

Premi Primavera de Novel·la 2023, recrea el famós episodi a Espanya de les bruixes de Zugarramundi i el destacat inquisidor Alonso de Salazar. Ambientat l'any 1600, ens permetrà apropar-nos a la història de bruixeria al nostre país. 


Teresa Cardona. La carne del cisne. Ed. Siruela, 2023

Tercera entrega de la sèrie policíaca que té com a protagonistes a la comissària Becker i el brigada Cano. Hauran d'investigar un nou assassinat a la població de El Escorial, el qual amaga un cas més complicat del que es veu a primera vista. 

Nicholas Sparks. Cuando los deseos se hacen realidad. Ed. Roca, 2023

Maggie Dawes tenia setze anys quan un error va canviar dràsticament la seua vida. Però va refer la seua vida i es converteix en una fotògrafa d'èxit. Però el present li té reservada una sorpresa que farà que Maggie reviva el passat. Una novel·la sentimental i emotiva. 

Bernhard Schlink. La nieta. Ed. Anagrama, 2023

En l'Alemanya separada pel mur de Berlín, Birgit és una jove que per amor deixa enrere una vida i una filla. Al temps present i ja morta, la seua parella buscarà a eixa xiqueta per saber del seu destí, mentre es desgrana la història d'Alemanya i les conseqüències de la reunificació.

Mariano Casas. Els secrets de l'eixample. Ed. del Bullent, 2022

Un jove de dèsset anys es trasllada a València per estudiar a la Universitat. El lloguer del pis on viurà es sospitosament baix i prompte descobrirà per què. Herències, secrets familiars i una mort sospitosa l'arrossegaran en una investigació del passat de l'ama del pis. 

Víctor Labrado. Tots els noms de la por. Ed. Bromera, 2021

Un recull de personatges que omplin les llegendes valencianes, com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula i més. La descripció de les característiques de cada un s'acompanya de la seua representació gràfica. Una lectura per apropar-se a la nostra tradició oral. 

Jane Shemilt. Una familia casi perfecta. Newton Compton Editores, 2023

Una família amb tres fills adolescents pareix perfecta, fins que la filla desapareix. Aleshores  la investigació trau a la llum actituds i comportaments que els fan ser tot el contrari. Contat en present i passat, anirem desentranyant el que amaga cadascú dels membres, mentre es manté la intriga sobre la desaparició. 

Xavier Mínguez. Solsmarina. Ed. Aila, 2023

VII Premi Carmenlina Sánchez-Cutillas de Novel·la 2023. Marina decideix mudar-se i deixar enrere la seua vida per anar a viure a un poble on només viuen dotze persones. Allí tractarà de retrobar-se a si mateixa mentre entabla una sèrie de relacions, fins i tot, amb un fantasma...
Naoise Dolan. Días apasionantes. Ed. Temas de Hoy, 2021

Ava és una jove àvida d'experiències vitals i decideix viatjar a Hong Kong. Allí estableix una relació amb Julian, un ric treballador de la banca que li permet una vida de luxe. Mentre este viatja a Londres, Ava coneix Edith, una jove honkonesa de la qual s'enamora. Amb ella experimentarà altre tipus de vida. Aleshores Ava haurà de decidir sobre allò que vol a la vida.


Rafael Barrett. Gallinas. Ed. Libros del Zorro Rojo, 2020

Escriptor i periodista, figura destacada de la literatura hispanoamericana, Rafael Barrett (Torrelavega 1876-Arcachón, França 1910), mort jove, no va tindre una producció extensa però va escriure una sèrie de contes, un reflex de la societat i la política, i on la crítica és evident. Ara es recuperen en esta edició il·lustrada que permet al lector redescobrir-lo. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL