NOVETATS ABRIL (I): ADULTS

Aroa Moreno Durán. La hija del comunista. Ed. Random House, 2023

Aquesta és la història dels espanyols republicans que es van exiliar durant la Guerra Civil a la RDA, la Repùblica Democràtica Alemanya. Coneixerem la vida d'una jove nascuda alli, de pares espanyols i, al mateix temps,  ens apropa a una part de la nostra història durant aquell temps prou desconeguda.   

Margaryta Yakovenko. Desencajada. Ed. Caballo de Troya, 2022

Com s'han sentit els milers d'ucraïnesos que han hagut de deixar el seu país per a emigrar cap a la incertesa? Podem saber-ho mitjançant el testimoni de Daria Kovalenko Petrova, protagonista d'aquest llibre, nascuda a Ucranïa i traslladada a Espanya. Una jove que veu com  la seua vida i de la seua família canvia dràsticament. 

Yukiko Motoya. Selección automática. Alianza Editorial, 2023

Aquest llibre arreplega dos narracions ambientades en un futur pròxim, on les noves tecnologies són les protagonistes, condicionant la vida de les persones. Una reflexió sobre l'efecte de la tecnologia a les nostres vides.

Kopano Matlwa. Florescència. Ed. Sembra Llibres, 2021

A través de la veu de la protagonista, una jove metgessa de la Sud-àfrica postapartheid, coneixerem les dificultats econòmiques, els conflictes racials i les mancances d'un sistema sanitari, elements que definixen la vida dels joves africans. 


Elise Kova. Pruebas de hechicería. Ed. Umbriel, 2023

Elise Kova és una autora best-seller entre joves i no tan joves, a qui els agrada la fantasia. Ambientat en un món inventat, la protagonista és una hechicera d'aigua qui haurà de superar una sèrie de proves i no ho tindrà gens fàcil. Aventura, acció, amor, intriga, tot això us espera en aquest llibre si us agrada el gènere.

Charles Dickens. Passejades nocturnes. Ed. L'Avenç, 2023

Charles Dickens, com a escriptor per a un periòdic, va publicar una sèrie d'articles en què dona veu a un personatge que va recorrent els principals indrets de la ciutat de Londres. Una entretinguda lectura que ens farà viatjar en el temps al Londres del segle XIX.

Juan Gómez-Jurado. Cicatriz. Ed. B, 2023

Simon Sax pareix un home que ho té tot, èxit, diners, una bona vida però ningú amb qui compartir-la. Aleshores decideix entrar en una web de cites i coneix Irina, una dona de la qual s'enamora perdudament, però que amaga un secret que li complicarà la vida, i molt, a Simon. Un thriller enganxós que farà les delícies dels aficionats als thrillers.

Eva Baltasar. Permagel. Ed. Club Editor, 2024

Aquesta és la novel·la debut de l'autora, abans escriptora de poesia, i que actualment es un nom conegut de la literatura.  Narra la història d'una jove homosexual, amb dubtes existencials i tendències suïcides, la qual mira de trobar el seu lloc mentre lidia amb amors i família. Amb un estil poètic, trobareu una lectura intimista i introspectiva que no us deixarà indiferents. 

Ian McEwan. Lecciones. Ed. Anagrama, 2023

Narrat en primera persona pel protagonista, Roland Baines, anirem coneixent la seua vida al llarg de setanta anys partint d'un incident que va viure a l'internat als onze anys amb una professora de música. Les dades biogràfiques s'entremesclen amb destacats fets històrics del segle XX en una lectura intimista plena de reflexions del protagonista sobre la vida i relacions personals. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL