NOVETATS ABRIL (II): NO-FICCIÓ

 

Ana de Miguel. Ética para Celia. Ed. Sinequanon, 2022

La paraula ética ve del grec êtos, que significa caràcter. És el que formem mentre creixem i vivim experiències. Els conceptes de justicia i felicitat estàn molt relacionats, no hi felicitat si no hi ha justicia, per a totes i, sobre tot totes.  Aquest llibre invita als joves a reflexionar sobre la realitat de ambdós sexes i la seua educació i visió a la societat. Una lectura molt necessària avui dia.

José Carlos Ruiz. Incompletos. Ed. Destino, 2023

José Carlos Ruiz, filòsof i professor a la Universitat de Córdoba defensa el pensament elegant, el d'aquella persona amb una visió crítica de la realitat, que sap distingir la veritat i no veu la necessitat d'exposar-se als mitjans per trobar la felicitat. Avui dia, amb les xarxes socials i el postureo com a elements destacats a la nostra vida, l'autor invita a pensar i analitzar el concepte de felicitat al nostre temps, i com arribar a ella través del "pensament elegant".

Marian Rojas Estapé. Cómo hacer que te pasen cosas buenas. Ed. Espasa, 2018

L'autora, reconeguda profesional de la psiquiatria, dona les claus per aconseguir la felicitat, posant llum sobre els diferents trastorns que podem patir i com gestionar la nostra vida evitant les emocions negatives.

Rosa Mascarell Dauder. Més llum. testimonis de dones víctimes de violència masclista. Ed. 96, 2022

Independentment del nóm que se li done, continuem trobant multitud de testimonis de dones que han patit violència per part dels homes i han sigut maltractades, com els que trobarem en aquest llibre. Una lectura dura però necessària per a conéixer de primera mà una plaga que cal erradicar a la nostra societat.


Historia de las drogas desde la prehistoria a la actualidad. Ed. Susaeta, 2023

L'home, des de l'antiguitat, ha necessitat les drogues per a evadir-se de la realitat o contactar amb els déus. Però amb el pas del temps aquestes s'han anat transformant i, juntament amb les que trobem a la natura, es produeixen d'altres sintètiques i addictives. Aquest complet llibre ens apropa l'evolució de les drogues, usos, efectes per a la salut i curiositats, com la seua influència a la literatura.


L'editorial La Mar de Fácil posa a l'abast de qualsevol lector diferents temes d'actualitat o pràctics avui dia, amb un enfoque senzill i assequible, dins de la col·lecció "Tú puedes". En la biblioteca de Cocentaina trobaràs:
      • Com resoldre conflictes
      • Cómo cuidar el planeta
      • Cómo gestionar tu dinero
      • Cómo prevenir el acoso


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL