NOVETATS ABRIL (IV): JUVENIL

Sonia Guillén Colomer. No sé qui soc. Andana Editorial, 2022

Laia és una jove que ha patit des de la seua infantesa una sèrie d'episodis, com si foren records d'altra vida. La malaltia mental de la seua àvia fa que acabe entre psicòlegs i psiquiatres pensant que pot ser el que li passa. Però a poc a poc Laia va muntant en secret un trencaclosques sobre la persona que habita al seu interior i un fet que la va marcar i descobrir el misteri que amaga.

Namina Forna. Las que estamos muertas. Ed. RBA, 2021
Deka, una jove de setze anys, està a punt d'enfrontar-se a la cerimònia de sang que determinarà si és apta per a formar part de la seua aldea si la seua sang és roja. Però el dia de la cerimònia, la seua sang brolla daurada, el color de la impuresa i decidirà el seu destí.


Neal Shusterman. Siega / Nimbo / Trueno. Ed. Nocturna, 2022/2023

Siega, Nimbo i Trueno són els títols de la trilogia distòpica "La Guadaña". Abans, les persones morien per causes naturals: malalties, l'envelliment o accidents. Ara, tot això ha quedat arrere i davant l'immortalitat de la gent serà tasca dels segadors decidir qui deixa d'existir per mantindre l'equilibri al planeta. Acompanyarem a un grup de protagonistes que hauran de passar una sèrie de proves per a convertir-se en segadors.


R. J. Palacio. Poni. Ed. Nube de Tinta, 2022

Silas, de dotze anys, desperta en la foscor de la nit i descobrix que tres genets han arribat per a emportar-se al seu pare. Silas es queda sol i espantat, però, quan el destí porta a un poni a aparéixer a la seua porta, decideix anar a rescatar el seu pare.

Pasqual Alapont. Versos per a un cadàver. Ed. Bromera, 2021

Uriel llig, escriu i no va a classe. Fins que un dia s’assabenta que Tomàs, un company d’institut, s’ha suïcidat i Uriel s'esforçarà per esbrinar les raons de la mort del seu amic.


Paco Esteve. Somiaria libèl·lules. Ed. Bromera, 2023

Després del divorci dels seus pares, Palmira i el seu germà Fàbio es troben amb una situació familiar incerta. A això es suma l'inici de les clases a l'institut, on els companys es fiquen amb la Palmira pel seu aspecte. Aleshores Palmira comença a tindre somnis premonitoris que l'ajudaran a solucionar els seus problemes.
PREMI L'ALCÚDIA DE NARRATIVA JUVENIL 2023

Tricia Levenseller. La hija del rey pirata. Ed. Crossbooks, 2023 

Primera part d'una bilogia protagonitzada per Alosa, una jove filla d'un pirata, que viurà tota una aventura tractant de complir una missió encomanada pel seu pare. Una lectura ambientada al món dels pirates on trobareu misteri, acció i amor. 




Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL