NOVETATS MAIG (II)


Ángela Banzas. La sombra de la rosa. Ed. Suma, 2024

Una mestra de literatura de la Sorbona, a París, estudia els quaderns d'un escriptor jutjat i mort, acussat d'assassinar una xiqueta de 13 anys a l'illa de Cortegada, a Galícia, el 1910. Sorprenentment trobarà una conexió d'aquest personatge amb la seua família gallega i amb un nou assassinat de l'anomenat "assassí de la rosa". 


Eva Baltasar. Ocaso y fascinación. Ed. Random House, 2024

La protagonista d'aquesta novel·la es queda de sobte al carrer, sense casa ni treball. Així ens narra en primera persona les dificultats que pateix i com sobreviu en un treball mal pagat en una societat consumista que rebutja aquells que viuen en precari i queden al marge.

Elia Barceló. Muerte en Santa Rita. Ed. Roca, 2023


Primer títol de la nova trilogia de l'autora eldense Elia Barceló. Santa Rita és el nom d'un balneari, propietat de Sofia, de noranta-dos anys, la qual comparteix la vivenda amb una sèrie de personatges de diferents edats, que col·laboren en el seu manteniment. Poc a poc aniren coneixent les seues històries, quan apareix un home assassinat relacionat amb Sofia. Serà alguno d'ells un assassí? Un trencaclosques que l'autora ens invita a desentranyar fins arribar a la resolució del cas. 

Dennis Lehane. Golpe de gracia. Ed. Salamandra, 2024

L'autor de l'aclamada novel·la Mystic River torna amb aquesta novel·la amb el tema del racisme a la ciutat americana de Boston, com a rerefons d'un cas de segrest i assassinat d'una jove de color als anys 70. Un thriller amb denúncia social que no us deixarà indiferents.

Berta Dávila. Los seres queridos. Ed. Destino, 2022

La dona protagonista d'aquest llibre es troba amb la disjuntiva de no saber si tornar a ser mare de nou després d'haver-ho passat mal amb la seua primera filla i patir una depressió postpart. L'autora gallega ens proposa una reflexió sobre la maternitat, l'efecte sobre la vida de les dones i el dret a triar. 

Anna Moner. El retorn de l'hongarés. Ed. Bromera, 2018

Una sèrie d'assassinat al París del segle XIX es connectaran amb el treball forense de l'antropòloga Sara Bognard en l'actualitat. Un thriller que ens passeja per la societat del passat i ens mostra l'evolució en la investigació criminal. 

Jaume Clotet. La germandat de l'àngel caigut. Ed. Destino, 2024


Premi Josep Pla 2024, aquesta novel·la ens endinsa en un misteri amagat al llarg de la història i connectat amb tres fets al passat: uns cavallers templers a Terra Santa el 1291, la creació de la Germandat i la caiguda dels nazis el 1945. Un thriller històric protagonitzat per una parella d'investigadors que hauran d'unir els fils en l'actualitat per a conéixer aquest secret. 

Ramon Gener. Història d'un piano. Ed. Columna, 2024

La troballa d'un element amagat en un piano de més de cents anys trasllada al protagonista d'aquesta novel·la, guanyadora del Premi Ramon Llull 2024, al temps de la Primera i Segona Guerra Mundial. Música i literatura s'uneixen en un viatge en el temps a través d'aquells que hi van ser protagonistes i relacionats amb el piano.

Gueorgui Gospodínov. El refugi del temps. Ed. del Periscopi, 2024

En la ciutat de Zuric s'inaugura una curiosa clínica per a malalts d'Alzheimer ambientat com si fora el passat perquè els malalts es troben a gust. Però ciutadans sans reclamaran també eixe espai per a fugir d'un present que no els agrada. És el refugi en el passat la sol·lució a un futur imprevisible? Premi Strega Europeu 2022 i Booker Internacional 2023


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS ABRIL (I): ADULTS

NOVETATS GENER 2024 (I)