NOVETATS MARÇ (II)

 

Fabio Genovesi. El calamar gegant. Ed. del Periscopi, 2023

A les profunditats del mar viuen criatures estranyes i sorprenents, com és el calamar gegant. La història veritable d'este és el fil conductor de la narració, on la seua cerca o troballa dona forma a les aventures i històries prop de la mar d'este llibre. 


María Cicuéndez. El mensaje de la amatista. Ed. Letra Grande, 2023

Lectura d'intriga al voltant del robatori d'una joia familiar. Este fet unirà els protagonistes, Valèria, periodista espanyola, i James, arqueòleg britànic, en el temps després de la pandèmia.

Irène Némirovsky. El ball. Viena Edicions, 2021 (Col. Petits Plaers)
 
Nova edició d'este clàssic de la literatura, una xicoteta obra que ens mostra la vida d'una família de nou-rics de començaments del segle XX a París. Aquests organitzen un fastuós ball que la filla adolescent es pensa és per a la seua presentació a la societat. Però la mare vol tot el protagonisme i la filla trobarà la manera de venjar-se.


Ramon Folch i Camarasa. El nàufrag feliç. Viena Edicions, 2023 (Col. Petits Plaers)

El protagonista és escriptor i, després d'un accident, romandrà a casa fent repòs. Durant aquest temps aprofitarà per a contar la seua història d'amor amb la seua dona, Maria. Un clàssic de la literatura catalana publicada originàriament el 1959.

Xisca Homar. Filosofia salvatge. Ed. Sembra Llibres, 2023

L'autora, mestra de filosofia, ens ensenya que l'actualitat també està connectada a la filosofia i les ensenyances d'autors clàssics com Sòfocles, Aristòtil, Nietzsche o Simone de Beauvoir. Els textos tracten diversos temes com sexualitat, feminisme, xarxes socials, violència, cultura o educació i inviten a fer-nos reflexionar i actuar. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS JUNY 2023 (II)

NOVETATS JULIOL