NOVETATS JUNY 2024 (I)


Kate Thompson. La biblioteca de las lectoras valientes. Ed. Maeva, 2023

Londres, Segona Guerra Mundial. La bibliotecària Clara button farà el possible perquè la lectura i els llibres arriben a aquells que es refugien dels bombardejos en una estació de metro. Entre ella i una amiga mantenen una biblioteca que servirà perquè diferents personatges compartisques les seues històries i troben un momento d'evasió i esperança. 


Kristin Hannah. Las mujeres de la guerra. Ed. Suma, 2024

Aquesta és la història de les dones que van ajudar com a infermeres a la guerra del Vietnam. Un paper molt important el que van desenvolupar aquestes dones, les quan mai van a tornar a ser elles mateixes després de tot el que van viure a la guerra. 


Selma Lagerlöf. El proscrito. Ed. Libros de Seda, 2024

Selma Lagerlöf fou la primera dona a guanyar un Premi Nobel. El protagonista d'aquesta novel·la és Sven Elversson, d'origen suec, qui, després de participar en una expedició polémica a l'Àrtic, decideix tornar al seu país natal. Però les notícies també arriben allí i li dificultaran molt la seua estada al poble i la relació amb els veïns. Ambientada durant la Segona Guerra Mundial, l'autora es permet apropar-nos als costums i llegendes sueques mentre gaudim de la història de Sven.


Marta Carnicero Hernanz. Matrioixques. Ed. Quaderns Crems, 2022

Dues protagonistes creuen els seus camins i les seues vides i experiències. Hana, allunyada geogràficament i íntimament pel drama que ha viscut. Mentre una jove de divuit anys, Sara, farà determinats descobriments sobre les dones i la guerra al seu país, que l'aproparà a la història de Hana. 


Víctor Labrado. Nascuts del fang. Ed. Bromera, 2024

Recent Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, aquesta novel·la ens trasllada a l'Albufera de València al passat, en un temps on els pares i caps de família guiaven els fills en la faena de la marjal. L'última generació serà testimoni dels camvis que succeïran i com els afectarà. 

Elia Barceló. Amores que matan. Roca Ed., 2023

Segona entrega ambientada en Santa Rita, un antic balneari propietat d'una dona major i que ara comparteixen diversos personatges. En aquesta ocasió la troballa d'unes pintures i els ossos d'un xiquet desembocarà en l'assassinat d'un especialiste en art. Una nova investigació es posa en marxa mentre van eixint a la llum nous detalls del passat de la propietària.

Elia Barceló. La soga de cristal. Roca Ed., 2024

Tercera entrega de la sèrie de suspens ambientada en el balneari de Santa Rita. La troballa en l'edifici d'un antic hivernacle del segle XIX donarà peu a desentranyar la seua funció com a psiquiàtric femení on van passar una sèrie de successos inquietants. Al mateix temps continuarem coneixent més dades del passat de la propietària. 



Comentarios

Entradas populares de este blog

NOVETATS OCTUBRE 2023

NOVETATS ABRIL (I): ADULTS

NOVETATS NOVEMBRE 2023 (II)